sunnuntai 25. lokakuuta 2009

CCW Reborn.

Hi,

It's been a while since Creative Class War was last active, and the old site has been closed for over a year now. Well, now it feels like a good time to get up and collect all the shit so far in the same place. I had some trouble with the company hosting the original web pages and decided that blogspot will do as well. There isn't much point using money for hosting when you're trying to create financially independent collective for creating and sharing free culture.

So anyway, I'm uploading the 4 releases so far we've made, enjoy, share and feel free to comment. There's gonna be some new and exciting stuff coming out this winter, Out of Tune's Creative Commons licensed free EP trilogy tenatively titled "Hasta la Victoria, Discordia!" and probably some experimental stuff also. CCW will also participate in releasing the Korpien kuiskintaa - A Kainuu Punk/HC-complilation LP whenever we get our shit together enough.. (2 years in the making, OUT SOON..)

As for the ideology? Here's the original manifesto again in finnish.


Luova Luokkasota - Creative Class War on epämuodollinen taidekollektiivi, joka aloitti toimintansa Internetin syövereissä keväällä 2007. Jokainen teoksemme jää yhteiseksi, vapaasti ei-kaupallisissa tarkoituksissa hyödynnettäväksi osaksi maailman kulttuuriperintöä. Toimimme osittain markkinatalouden sisällä, mutta sen täysin hengen vastaisesti. Haluamme edistää vapaata ja riippumatonta kokeellisen, kriittisen ja muuten vain mielenkiintoisen kulttuurin luomista kuitenkin pakottamatta sitä järjestelmällisen tuotannon mekanismien alaisuuteen.

Luovalla luokalla tarkoitetaan yleensä informaation sekatyöläisiä, jotka käyttävät sisäsyntyistä innovatiivisuuttaan ja luovuuttaan lisäarvon luomiseen kapitalisteille. Luovuus ja innovatiivisuus ovat hypesanoja, joilla tarkoitetaan kaupallistettavissa olevien ideoiden ja ajatusten, "sisältöjen" luomista. Vaikka luova luokka pääseekin elämään ilman suurta fyysistä raatamista, se joutuu kärsimään ympärivuorokautisesta pakonomaisesta näennäis-luovuudestaan kovan hinnan. Jokainen loikoillessa saatu sininen ajatus ja ideanpoikainen tulee analysoida liiketaloudelliselta kannalta ja lopulta uhrata yritysmaailman ja kansallisen kilpailukyvyn alttarille.

Luokkarajat eivät ole siis poistuneet ja luovan luokan on aloitettava sota niitä tahoja vastaan, joiden palveleminen tulee lopulta syömään kokonaan sen ajan, vapauden, terveyden ja ihmisarvon. Näihin tahohin voidaan laskea ainakin markkinointi ja mainonta, kaupallinen media, ja markkinatalous ylipäätään. Aseet ovat periaatteessa samat kuin ennenkin: kriittisen informaation syöttäminen takaisin viihdejärjestelmään, lakkoilu, sabotaasi ja työn hidastaminen. Verkostoituneessa median kentässä fyysiset tuotantovälineet ovat sinänsä halpoja: teknisesti loistokkaiden omaehtoisten luomusten tekoon tarvittavien tietokoneiden, digitaalisten videokamerojen, moniraitaäänityslaitteistojen ja muiden vastaavien hinnat ovat romahtaneet (kiitokset kapitalisteille, olette myyneet meille tarpeeksi halpaa köyttä teidän hirttämiseenne). Akateemisen vapauden ja verkostoitumisen sivutuotteena syntynyt Internet on ehkä tärkein ase luovassa luokkataistelussa.

Luovaa luokkasotaa käydään tuotantovälineiden eli tiedonvälityksen infrastruktuurin, medianäkyvyyden ja hallitsevien brändien omistajia vastaan. Teosto ja Gramex edustavat meille samaa kuin nykyinen ammattiyhdistysliike radikaalille vasemmistolle: pohjimmiltaan oikealla asialla olevia organisaatioita, jotka ovat hierarkkisuutensa, byrokraattisuutensa ja näköalattomuutensa vankeja. Tämän takia olemme joutuneet valitsemaan toiminnan niiden ulkopuolella.

Me emme halua tehdä kenestäkään taistelevaa etujoukkoa, suurta tähteä tai Taiteilijaa isolla T:llä. Emme halua osallistua undergroundiin, jossa tekijät kilpailevat keskenään siitä kenet iso raha nostaa jalustalle seuraavaksi. Me emme ole MySpace, YouTube, mikseri.net tai mikään vastaava kaupallinen palvelu, jonne näennäisesti "vapaasti omaa juttuaan" lähettämällä tulee samalla tukeneeksi omistajien pyrkimystä tehdä sivustoista houkuttelevia mainostus- ja sijoituskohteita. Teemme tiedonvälitystä nollabudjetilla, pidämme unelmaa vapaasta kulttuurista ja luomme yhteistyötä muiden samanhenkisten yhteisöjen kesken.

Ensimmäinen julkaisumme on Oulusta käsin operoivan Out of Tune -punkbändin samaa aihetta sivuava "Discontent Producers"-pitkäsoitto. Se julkaistaan 1.6.2007 samanaikaisesti sekä CD:llä että vapaana verkkolevityksenä bändin kotisivuilla osoitteessa [url=http://www.out-of-tune.net.]http://www.out-of-tune.net.[/url] Levyn kappaleista on tarjolla myös moniraitaversiot joita saa Creative Commons-Attribution-NonCommercial-ShareAlike-lisenssin ehtojen mukaisesti käyttää omien miksausten ja uusien teosten luomiseen, kunhan ne pistää samalla lisenssillä jakoon eikä tavoittele niillä voittoa. Levyä myydään 8 euron hintaan keikoilla ja netistä kappaleensa imuroineet voivat halutessaan tukea bändin toimintaa rahallisesti PayPalin tai tilisiirron avulla haluamallaan summalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti